Opleidingsportaal Impact Opleiding & Training


Weegbree 34 6601 HC Wijchen T 024-3243113 E info@impact.nu

 • Opleiding Private Life Planning

 • aantal onderdelen:

  6

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  36

  doelgroep:

  De opleiding PLP is bedoeld voor professionals zoals financieel adviseurs, financieel planners, private bankers, vermogensbeheerders, accountants, belastingadviseurs, fiscaal adviseurs, hypotheekadviseurs, pensioenadviseurs, consultants, leidinggevenden en al diegenen die hun vakinhoudelijke kennis en ervaring willen uitbreiden door het uitdiepen van hun potentieel aan emotionele en sociale vaardigheden. • Partner: Offermans & van Gemert BV

  Sinds 2008 organiseert Offermans & van Gemert BV de opleiding Private Life Planning (PLP). De opleiding PLP, die inmiddels door meer dan 400 deelnemers is gevolgd, is een beroepsopleiding in ‘excellente advisering’ die met EQ-vaardigheden voortbouwt op de vakinhoudelijke achtergrond van de financiële professional. De term ‘excellente communicatie’ wordt vaak aangehaald om op kernachtige wijze het gedrag en de communicatieve vaardigheden van de ‘trusted advisor’ te omschrijven. Dit is de ’adviseur van de toekomst’ die ondanks verregaande automatisering van het adviesvak een persoonlijke en intensieve relatie heeft met de cliënt en op die manier een invulling geeft aan het begrip ‘customer intimacy’. Hierbij ligt de nadruk op de vertrouwensband.

  Voor deelname aan de opleiding is minimaal een HBO werk- en denkniveau noodzakelijk. Tijdens de opleiding, die een speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde variant is van financial life planning, krijg je als deelnemer een volledig overzicht van de diverse relevante theorieën, planningstechnieken en communicatietechnieken op het gebied van financial life planning. Je wordt vervolgens gestimuleerd en actief begeleid in het ontwikkelen van een eigen stijl en methodiek, afhankelijk van je voorkeuren, (levens)ervaring, werkomgeving en last not but least het soort cliënt dat je bedient. Ook creëer je een solide basis op het gebied van coaching, counselling, onderhandelen en mediation.

  Tijdens de opleiding werken we vanuit een zeer uitgebreide reader die je ook na de opleiding ter ondersteuning van je dagelijkse werkzaamheden als naslagwerk kan gebruiken. Het is niet de bedoeling om deze uit je hoofd te leren maar om de daarin beschreven vaardigheden je eigen te maken. Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van demonstraties, presentaties, rollenspellen, invuloefeningen en intervisie. De opleiding is zeer praktisch ingestoken. Je kan het geleerde onmiddellijk in de praktijk toepassen. Je leert tevens om inzicht te krijgen in de overtuigingen en drijfveren van je cliënt en hoe hierop via een authentieke houding te acteren. Tegelijkertijd krijg je een diepgaand inzicht in je eigen overtuigingen en drijfveren. Ook dit draagt bij aan je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. De studieduur bedraagt 100 uur inclusief de 6 opleidingsdagen (verdeeld over ongeveer acht maanden) en het examen.

  De kosten voor deze opleiding, inclusief lesmateriaal, bedragen € 2.395 vrij van btw. Dit is inclusief het examen.

  Titel RPLP
  Offermans & van Gemert BV is exclusief gerechtigd om de (beschermde) titel ‘RPLP®, (Register Private Life Planner) te verlenen aan de deelnemers die de Opleiding Private Life Planning en het aansluitende examen met goed gevolg hebben doorlopen. Aan toetreding tot het register en jaarlijkse continuering van de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Er geldt geen verplichting tot het volgen van permanente educatie.

  PE-punten
  Onze opleiding Private Life Planning is:
  • Door de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) geaccrediteerd voor 12 punten in de categorie B.
  • Door het Register Belastingadviseurs geaccrediteerd voor 35 PE punten (niet-fiscaal).

kosten

naamvrij van BTW
Opleiding Private Life Planning € 2.395,00

geplande data

PlaatsStartdatumEinddatumStartEindInschrijven
Op dit moment zijn er geen data gepland.

wachtlijst of incompany

Ben je geinteresseerd in deze opleiding? Laat dan je gegevens hier achter.Aanmelden