Opleidingsportaal Impact Opleiding & Training


Weegbree 34 6601 HC Wijchen T 024-3243113 E info@impact.nu

 • PE SEH 2019: Verdieping Vaststellen aandeel eigenwoningschuld (interne draagplicht) (6 PE-punten A-categorie)

 • aantal onderdelen:

  1

  studiebelasting:

  6

  totale tijd:

  6

  doelgroep:

  Erkend Financieel Adviseurs dienen in 2019 12 SEH PE punten te behalen, waarvan 6 in de A categorie en 6 in de B categorie.
  Met dit programma behaal je 6 punten in de A-categorie. • Naar aanleiding van de Kamerbrief van 14 april 2017 en het besluit van de staatssecretaris van Financiën van 30 januari 2018 is de nut en noodzaak van het opstellen van een overeenkomst inzake de interne draagplicht onomstotelijk vast te komen te staan.
  Om hypotheekadviseurs te helpen bij het zorgvuldig adviseren over interne draagplicht hebben de ScheidingsDeskundige en Impact opleidingen in 2018 diverse bijeenkomsten rondom dit actuele en belangrijke thema verzorgd. Deze bijeenkomsten zijn allen zeer hoog gewaardeerd.
  Tijdens de bijeenkomst wordt gewerkt met casuïstiek en een digitale quiz. Je dient jouw notebook of mobiele telefoon mee te nemen om deel te kunnen nemen aan deze quiz.

  De volgende onderwerpen wordt tijdens deze PE SEH bijeenkomst behandeld:
  • Problematiek inzake het vaststellen van het aandeel in de eigenwoningschuld
  • Kamerbrief 14 april 2017 en besluit 30 januari 2018
  • Standaard zienswijze staatssecretaris en fiscale knelpunten die hier uit voortvloeien
  • Voor- en nadelen goedkeurend besluit
  • Gevolgen voor de praktijk (Dossiers uit het verleden en in de toekomst)
  • Vergoedingsrechten of interne draagplicht
  • Alternatieven ten opzichte van het besluit
  • Vastleggen interne draagplicht (aan de hand van sjabloondocument)
  • Ervaringen uit de praktijk
  • Gewijzigd vaststellen eigenwoningreserve (nieuwe advieskansen!)

  Docent: Drs. J.O. Horsthuis RFEA MFP
  Jasper is eigenaar van de ScheidingsDeskundige. In 2011 behaalde Jasper zijn Master in Financial Planning (MFP) en in 2012 zijn Master in Verzekeringskunde (MSc). Jasper verzorgt diverse opleidingen zoals de opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur. In 2016 en 2017 is hij door de Nederlandse Vereniging van Hypothecaire Planners uitgeroepen tot docent van het jaar.

  Docent: Berry van Zuidam. (Voor de regio west).
  Berry is sinds 2018 als eigenaar en docent verbonden aan het opleidingsinstituut van de ScheidingsDeskundige. Berry is gespecialiseerd op het gebied van financiële aspecten van het scheidingsproces. In 2011 heeft Berry de opleiding Gecertificeerd Financieel Planner met succes afgerond. In 2013 heeft Berry zijn diploma voor de opleiding tot Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) Particulier behaald. Berry is in 2017 verkozen tot Financieel Planner van het jaar.

  Docent: René Kuiper FFP CFP® (Voor de regio noord en oost).
  René is eigenaar van zijn bedrijf kuiper act (advies, coaching en training) en verzorgt al jarenlang trainingen en opleidingen in de financiële branche. Daarnaast heeft hij ook nog een aantal klanten waarvoor hij de gehele financiële planning doet en dat betekent dat als hij als docent nog elke dag met de praktijk bezig is. Hierdoor kan hij van elke training een waardevolle, praktijkgerichte dag maken waar elke adviseur profijt van heeft. Tevens kan hij de adviseur enorm enthousiasmeren voor het vak en daardoor ontstaat er altijd een bijzondere chemie, waarbij de studiedag zowel naast interessant ook nog als zeer plezierig ervaren wordt.

kosten

naamvrij van BTW
PE SEH 2019: Verdieping Vaststellen aandeel EWS € 205,00

geplande data

PlaatsStartdatumEinddatumStartEindInschrijven
Op dit moment zijn er geen data gepland.

wachtlijst of incompany

Ben je geinteresseerd in deze opleiding? Laat dan je gegevens hier achter.Aanmelden