Opleidingsportaal Impact Opleiding & Training


Weegbree 34 6601 HC Wijchen T 024-3243113 E info@impact.nu

 • PE SEH 2019: Verdieping in de eigenwoningregeling: het overgangsrecht en de aflossingsverplichting (3 PE-punten B-categorie)

 • aantal onderdelen:

  1

  studiebelasting:

  3

  totale tijd:

  3

  doelgroep:

  Erkend Financieel Adviseurs dienen in 2019 12 SEH PE punten te behalen, waarvan 6 in de A categorie en 6 in de B categorie.
  Met dit programma (één dagdeel) behaal je 3 punten in de B-categorie. • Door de invoering van de aflossingsverplichting per 1 januari 2013 is de eigenwoningregeling flink gewijzigd. Vooral de combinatie van leningen onder verschillende fiscale regimes maakt dat het hypotheekadvies aan de klant steeds complexer wordt.
  In deze bijeenkomst staat de structuur van de eigenwoningregeling centraal. Rob geeft op zijn eigen wijze duidelijkheid over veel voorkomende situaties, waarmee je in de dagelijkse adviespraktijk te maken hebt. Tijdens de bijeenkomst wordt gewerkt met het wetboek en een digitale quiz. Je dient jouw notebook of mobiele telefoon mee te nemen om deel te kunnen nemen aan deze quiz.

  De volgende onderwerpen wordt tijdens deze PE SEH bijeenkomst behandeld:
  • Vragen en antwoorden over het fiscaal partnerschap
  • De fiscale aflossingsverplichting en aflossingsstand in de adviespraktijk
  • Gevolgen van de toetsmomenten voor het bepalen van de eigenwoningreserve
  • Complexe situaties in de combinatie overgangsrecht en aflossingsverplichting
  • Het gevolg van schenkingen op de eigenwoningschuld
  • Gevolgen van het verlagen van de eigenwoningschuld door de EWR, een KEW of eigen middelen
  • De gevolgen van het samenvoegen van twee eigenwoningverledens onder verschillende fiscale regimes

  Docent: R.C.P.J.M. Timmermans MFP
  Rob is ruim 30 jaar werkzaam in de financiële branche en heeft de laatste tien jaar opleidingen en trainingen verzorgd. Rob behoort al jaren tot de hoogste gewaardeerde docenten in de branche. In zijn opleidingen bundelt Rob zijn kennis als Master in Financial Planning (MFP) met zijn ruime praktijkervaring. De kracht van Rob is het begrijpelijk maken van de praktijkgerichte toepassingen van de wet- en regelgeving in de dagelijkse adviespraktijk.

  Docent: René Kuiper FFP CFP® (Voor de regio noord en oost). René is eigenaar van zijn bedrijf kuiper act (advies, coaching en training) en verzorgt al jarenlang trainingen en opleidingen in de financiële branche. Daarnaast heeft hij ook nog een aantal klanten waarvoor hij de gehele financiële planning doet en dat betekent dat als hij als docent nog elke dag met de praktijk bezig is. Hierdoor kan hij van elke training een waardevolle, praktijkgerichte dag maken waar elke adviseur profijt van heeft. Tevens kan hij de adviseur enorm enthousiasmeren voor het vak en daardoor ontstaat er altijd een bijzondere chemie, waarbij de studiedag zowel naast interessant ook nog als zeer plezierig ervaren wordt.

kosten

naamvrij van BTW
PE SEH 2019: Verdieping in de eigenwoningregeling € 110,00

geplande data

PlaatsStartdatumEinddatumStartEindInschrijven
Op dit moment zijn er geen data gepland.

wachtlijst of incompany

Ben je geinteresseerd in deze opleiding? Laat dan je gegevens hier achter.Aanmelden