Opleidingsportaal Impact Opleiding & Training


Weegbree 34 6601 HC Wijchen T 024-3243113 E info@impact.nu

 • PE FFP K&A Programma Lijfrenten in de praktijk - Impact Online

 • aantal onderdelen:

  1

  studiebelasting:

  0

  totale tijd:

  6

  doelgroep:

  Ben jij gecertificeerd financieel planner, dan bestaat jouw PE-verplichting uit de pijlers Kennis & Actualiteit (K&A) en Praktijktoepassing (PT). Per tweejaarse PE-periode moeten 40 PE-punten behaald worden. Van deze 40 PE-punten moeten 28 punten in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A) worden behaald en 12 punten in de pijler Praktijktoepassing (PT). Van de 28 PE-punten in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A) moeten per kalenderjaar 14 PE-punten worden behaald. Dit programma kwalificeert tevens voor 6 SEH PE B-punten. • Bij het adviseren in hypotheekdossiers wordt gefocust op de toekomst. Dergelijke dossiers mogen niet beperkt worden tot de eigen woning. Toekomstvoorzieningen zoals lijfrenten vormen een onlosmakelijk onderdeel van hypotheekdossiers.

  Lijfrentedossiers zijn van alle dag, ‘hot’ en vaak zeer complex. Als adviseur moet je beschikken over de juiste én actuele kennis! Dat is een minimale vereiste. Ken jij de ins en outs van de verschillende lijfrenteregimes? Heeft jouw klant voldoende aftrekruimte voor zijn lijfrentepremies? Ben jij op de hoogte van de (on)mogelijkheden bij expiraties? En weet jij welke gevolgen bijvoorbeeld zijn verbonden aan afkoop? Wat is revisierente? Hoe vraag jij een saldoverklaring voor jouw klant aan? Kan jouw klant zijn lijfrente bij echtscheiding geruisloos toedelen aan zijn ex? Allemaal vragen die de dagelijkse lijfrentepraktijk bezighouden. En die worden zonder meer beantwoord tijdens deze masterclass.
  Naast genoemde onderwerpen, zijn er natuurlijk nog tal van andere, dagelijks spelende, issues op het terrein van lijfrenten te benoemen. Erik van Toledo neemt jou tijdens de masterclass Lijfrenten in de praktijk mee in de complexe, maar zeer boeiende wereld van lijfrenten. De fiscale regimes en praktijkissues worden besproken aan de hand van cases waarmee de tijdens de masterclass behandelde fiscale regels op interactieve wijze worden gedeeld. Tijdens de masterclass worden cases op zowel nationaal als internationaal niveau behandeld. Vanzelfsprekend passeren de laatste actualiteiten op het terrein van lijfrenten de revue.

  Na het volgen van deze masterclass ben jij volledig op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrenten en kun je de meest voorkomende praktijkdossiers op dat terrein moeiteloos, snel en op efficiënte wijze afhandelen. Je kunt jouw klant daarmee optimaal adviseren.

  Docent:
  Erik van Toledo is als beleidsadviseur inkomensheffing 'niet winst' werkzaam op de afdeling Brieven en Beleidsbesluiten van de Belastingdienst en al ruim 20 jaar lid van de Kennisgroep Verzekeringsproducten en Assurantiebelasting van de Belastingdienst.
  Individuele oudedagsvoorzieningen (lijfrenten en kapitaalproducten) én ontslagstamrechten vormen zijn fiscaal-technische specialismen. Hierover schrijft hij boeken, studiemateriaal en vakartikelen. Ook schrijft hij voor de vakstudies van Sdu en NL Fiscaal. Daarnaast doceert Erik zijn specialismen voor diverse opleidingsinstituten en spreekt hij hierover tijdens congressen. In privé beheert Erik de website www.fiscaalleven.eu.

  Tijdens de masterclass spreekt hij op persoonlijke titel.

  Voor dit programma ontvang je 6 punten in de pijler Kennis en Actualiteit (K&A).
  Dit programma kwalificeert tevens voor 6 SEH PE B-punten.

kosten

naamvrij van BTW
PE FFP Lijfrenten in de praktijk - Impact Online € 275,00

geplande data

PlaatsStartdatumEinddatumStartEindInschrijven
Impact Online17 juni 202017 juni 202020200617090609:3020200617040616:45Inschrijven

wachtlijst of incompany

Ben je geinteresseerd in deze opleiding? Laat dan je gegevens hier achter.Aanmelden